Hazai agrárinnovációkkal a jövő mezőgazdaságáért

(Sajtóközlemény)

Kétségtelen, hogy az agrárium mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten óriási kihívások elé néz. Éppen ezért bír jelentőséggel azoknak az innovatív projekteknek, startup cégeknek az összefogása és felkarolása, melyek a mezőgazdaság egyes problematikáira kínálnak megoldást.

Így került sor július 1-én, Budapesten rendezett Pannon Breeding Agrár Startup Fórum megszervezésére, ami amellett, hogy lehetőséget biztosított az ígéretes hazai startup projektek bemutatkozására, tökéletes platformnak bizonyult az üzleti – szakmai eszmecserére is.

Megnyitó előadásában Dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert vezetője és a Corvinus Egyetem docense ismertette, hogyan lett a kontinentális klímára alkalmas magyar növényfajok szakmai felkarolását megcélzó projektből, egy átfogó, agro-innovációk támogatására specializálódni kívánó platform. A Pannon Breeding távlati tervei között szerepel ugyanis egy alföldi központú agrár-inkubátor ház létrehozása a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt-vel közösen, amelynek célja a tudásmegosztás elősegítése illetve a kutatói mintacentrumok biztosítása az ígéretes agrárprojektek számára.

A rendezvényen bemutatkozott számos, nemzetközi szinten is komoly szakmai elismerést kiváltó hazai startup: a  2014-es Év Agrár Innovációjának választott, szőlőfertőzések előrejelzését lehetővé tevő SmartVineyard / Szőlőőr rendszer, a mérés-adatgyűjtéshez, illetve üvegházak távoli irányításához használható Cubilog platform, a MOOW tehénbendő szonda, illetve a Growiee intelligens mini-kert is. A fórum záróakkordjaként a résztvevők tájékoztatást kaphattak a hazai és EU-s startup finanszírozási lehetőségekről, majd kötetlen beszélgetésre, eszmecserére került sor a résztvevők között.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.